Liminal – Sanna Svartström

Sanna Svartström

sherrilyn@outlook.com

ig: @sherrilyniart

Sanna Svartström

s. 1993, Pyhäjärvi

Yhdistän intuitiivista työskentelyä ja esittäviä elementtejä maalaten sekä taidegrafiikan eri menetelmin. Käytän päämediana tällä hetkellä öljyvärejä sekä öljypastelleja. Usein teoksissani on tunnistetta vissaerilaisia figuureja tai ihmisen eri osia, kuten silmiä, käsiä tai huulia, joihin yhdistän mielikuvitukseni tuotoksia. Toivon, että jokainen työni olisi kuin kurkistus toiseen universumiin, josta jokainen voi löytää jotain tuttua, mutta myös uutta ja ihmeellistä.

I combine intuitive work processes and expressive elements by painting and different methods of artgraphics. I currently use oilpaints and oil pastels as my main media. Often in my works, various figures or different parts of a human body can be recognized, such as eyes, hands, or lips, to which I combine the figments of my imagination. I hope that each of my works is like a peek into another universe, where everyone can find something familiar, but also new and wondrous.

"Viiden taulun kokonaisuus muodostuu kuin sarjaksi näytteitä Svartströmin maailmasta. Ne ovat ikkunoita mielikuviin, jotka on saatu tarttumaan maalauksen pintaan. Taiteellisessa työskentelyssä taiteilijan sisäisen maailman ja mielikuvituksen näkyväksi tekemisen rooli on oleellinen. Kaikki on siinä mitä tekijä itse löytää ja haluaa saattaa esiin. Svartström on punonut eräänlaisen ”liaanin” kaikkiin esillä oleviin maalauksiinsa, joka sitoo ne yhteen osaksi samaa kokonaisuutta. Ne on kuin irtileikattu samasta kudelmasta, jossa kaikilla muodoilla, sekä kuva-aiheilla on oma paikkansa.
Fantasiamaisuus on irtautumista esittävyydestä, vaikka toki se voi sitoutua tietynlaiseen symboliikkaan, se voi myös onnistua tavoittamaan keinoja kuvata jotain kätkettyä jolla ei ole selkeää muotoa. Logiikan ulkopuolella asuvia virtauksia, olentoja tai yhteentulemia. Svartsrömin ilmaisua on selvästi vapauttanut selkeästä esittävyydestä irtautuminen, jossa kokeileminen ja myös ajallisen jatkumon ja liikkeen tuominen yhden maalauksen sisään on antanut uuden keinon tuoda esiin teoksissa fantasiassa mukana olevaa mielikuvituksen universumin pakenemista paketoinnilta."

       Tarkastaja Miina Hujalan lausunto

Scroll to Top