Aleksi Karilahti

Aleksi Karilahti

1994, Lappeenranta

instagram.com/aleksikarilahti

Valitsin Opinnäytteeni aiheeksi Pyrografian, koska se on taiteen laji, jonka olen itse joutunut opiskelemaan ja se on jotain, mikä tuntuu omalta.

Pohjimmiltaan Pyrografia on piirtämistä, ja olenkin opiskeluni aikana siirtynyt muutenkin enemmän piirtämiseen, kuin maalaamiseen. Se johtuu siitä, että pidän yksityiskohtien tekemisestä ja kynällä tai jollain muulla piirtimellä on mukavampi tehdä kuin pensselillä.

Esimerkiksi syväpainografiikassa, jossa kuva raaputetaan kuparilaatalle terävällä metalli- piikillä, on ollut yksi opiskeluaikani suosikkitekniikoista, ja toivon pystyväni tekemään myös sitä tulevaisuudessa. Grafiikassa on myös kuvien painovaihe, mutta enemmän se kuvien piirtäminen on minulle se mikä kiinnostaa.

Pidän myös mustekynillä ja tusseilla piirtämisestä. Alkoholipohjaisten tussien jälki on hyvin omanlaistaan ja niillä voi saada hyvinkin maalauksellista jälkeä aikaan, ja ne ovat enemmän kyniä kuin pensseleitä.

Pohjimmiltani olen monialainen taiteilija, en osaa tai oikeastaan halua kategorioida itseäni mihinkään tiettyyn taiteen alaan, vaihtelen materiaaleja aina fiiliksen mukaan. Välillä haluan olla graafikko, välillä kuvittaja, joskus jos oikein viskoo niin alan maalaamaankin. Minusta on hyvä olla joustava ja kokeilla ja testailla kaikkea.

Scroll to Top